Je eigen livestream ?

Je eigen livestream op poten zetten voor je evenement hoeft niet moeilijk te zijn. Zelfs met een beperkte basiskennis kan je makkelijk een basic livestream uitzenden.

Op deze pagina zullen we trachten je wegwijs te maken hoe je best je eigen livestream opzet. Ben je echter technisch geheel niet onderlegd en wil je toch een professionele stream op poten zetten kijk dan bij onze partners welke je zeker verder kunnen helpen !

 

Wat is een livestream en waarom live streamen ?

Een livestream is een live-uitzending welke rechtstreeks wordt uitgezonden online. In tegenstelling tot televisie worden livestreams niet over de kabel uitgezonden maar wel over het internet.

Via een livestream kan je internationaal een groot publiek aanspreken, dat is één van de redenen. Maar in deze tijden wanneer het simpelweg niet kan of mag is het een manier om met je publiek alsnog een voeling te houden.

Dit is niet enkel van toepassing voor de kijkers of participanten maar ook voor de acteurs, artiesten en inrichters van allerlei evenementen die nu niet mogen of kunnen doorgaan.

Wat heb je nodig ?

Allereerst is er de apparatuur die je wil gebruiken. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een professionele camera of een GoPro maar je kan evengoed je GSM of tablet of de webcam van je PC gebruiken.

Langs waar streamen ?

De meest gebruikte kanalen zijn Youtube, Facebook, Instagram, Vimeo en Twitch.

Handleiding uitzenden

 

Publiek trekken

Net zoals bij evenementen in het echte leven heb je liever wel wat bezoekers. Maak je stream wereldkundig. Daarom dat we livestreams.be in het leven hebben geroepen om je de kans te geven in onze online agenda te komen staan.

Maak je evenement aan en deel de link via je sociale mediakanalen. Wij stellen alvast ook alles in het werk om publiek naar livestreams.be te trekken zodat de kans vergroot dat je stream goed bezocht wordt.