Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Introductie cursus filter gebruik bij landschapsfotografie

13 januari @ 07:30 - 12:00 UTC+1

eel fotografen kijken graag naar prachtige landschapsfoto’s waarbij filters zijn gebruikt en zouden zelf ook graag deze foto’s maken. De stap om te starten met filters is vaak erg groot en je ziet door de bomen het bos niet meer. De markt is overspoeld met verschillende systemen en filtersoorten. Tijdens deze cursus krijg je veel informatie over de valkuilen en mogelijkheden van een filtersysteem. De cursusleider, Marcel van Balkom, is een zeer ervaren gebruiker van filters van diverse merken, ambassadeur van Kase filters en is betrokken bij de ontwikkeling van filters en filtersystemen. Hij zal je voorzien van een persoonlijk advies welk systeem je het beste kan gebruiken voor jouw camera, lens combinatie (of toekomstige camera / lenscombinatie)
Tijdens de cursus hebben we een aantal koffers met houders en filters beschikbaar voor de cursisten, in veel gevallen kan je direct het geadviseerde filtersysteem gebruiken. Tijdens de cursus maak je kennis met de verschillende filter soorten, leer je waarvoor je de verschillende filters kunt gebruiken en wat het fotograferen met filters inhoudt. Daarnaast ga je onder begeleiding van Marcel de eerste foto’s met filters maken waarbij we aandacht besteden aan camera instellingen, techniek en compositie. Deze introductie cursus is voor iedereen toegankelijk en een perfecte opstap voor 1 van onze expert filter workshops. Onze expert filter workshops zijn onderverdeeld in lange sluitertijden en masterclass filtergebruik. Daarnaast organiseren we verschillende fotografiereizen naar oa. IJsland en de Dolomieten waarbij landschapsfotografie met filters het uitganspunt is. Al onze expert cursussen / workshops en fotografie reizen sluiten naadloos aan op deze introductie cursus “filter gebruik bij landschapsfotografie”.
Niveau : Deze introductie cursus is voor iedereen toegankelijk en heeft geen specifieke voorkennis nodig, enige basis kennis zal een voordeel zijn.
1: Theorie via Zoom- sessie (1,5 uur waarvan 1 uur theorie en 30 minuten vraag en antwoord ronde)
2: 4,5 uur praktijk op locatie
Inhoud en onderwerpen van de cursus …
Soorten filtersystemen, schuif, circulair
Waarom we filters gebruiken
Soorten filters NG, GND, CPL
Gebruik en toepassen van filters
Camera instellingen
Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een kortingscode die je recht geeft op 10% korting op heel het assortiment van Kase Filters via www.kasefilters.nl
Meldt je aan via www.marcelvanbalkom.nl

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
07:30 - 12:00 UTC+1
Evenement Categorieën:
,

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *