Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hoe om te gaan met complotdenken?

14 februari @ 20:00 UTC+1

Complotdenken zorgt voor spanningen en ruzies binnen relaties, families en vriendschappen. Waar dit voorheen een zeldzaam verschijnsel was, kennen sinds Corona veel mensen wel één of meerdere complotdenkers. Daarnaast heeft complotdenken grote maatschappelijke gevolgen, zo zal de corona-vaccinatie mogelijk sterk lijden van wantrouwen in de overheid en de farmaceutische industrie. De overheid wil een campagne starten om de veiligheid van het vaccin te benadrukken, maar het is de vraag of dit zal helpen.
Hoe moet je reageren op complotdenkers in jouw persoonlijke omgeving? En hoe kunnen overheid, bedrijven en andere instellingen hier mee omgaan? Jaron Harambam stelt dat mensen meer inzicht moeten krijgen hoe bepaalde cijfers en besluiten tot stand komen, bijvoorbeeld in burgerfora. Bertine Greven geeft tips aan leraren hoe om te gaan met leerlingen die in complottheorieën geloven en Jesse Evers is betrokken bij een serious game waarmee je zelf fake-news kunt maken. Zo wil hij mensen ‘vaccineren’ tegen fake-news.
Jaron Harambam promoveerde op complotdenkers en is momenteel onderzoeker bij de KU Leuven
Bertine Greven is senior-adviseur bij Stichting School en Veiligheid. Deze Stichting ontwikkelde samen met de Anne Frank Stichting een brochure hoe om te gaan met complotdenken in de klas
Jesse Evers is programmamanager bij Adtac. Speel hier het online fake-news spel dat het gerelateerde DROG ontwikkelde.
Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius.

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
20:00 UTC+1
Evenement Categorieën:
,

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Torfz Palacio Del Fiësta Livestream

27 februari 2021 19:00 - 23:00